Biografie

De opleiding voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent ben ik gestart vanwege de intoleranties en allergiën waarmee ik al van jongsaf rekening mee moest houden. De grote invloed die het innemen van deze voedingsstoffen op mijn lichaam heeft, heeft mij altijd geïntrigeerd.

Door het wielrennen gedurende die periode, werden die effecten nog explicieter. 

Aan de opleiding startte ik vooral vanuit interesse en niet vanuit het idee diëtist te worden. Gaandeweg groeide de drang, mij naast de opleiding ook hierin te verdiepen en dit als beroep uit te oefenen om mensen te helpen en zo ook iets bij te kunnen dragen aan de maatschappij, om die, of een deel ervan, terug gezond te maken. Ook ikzelf probeer volgens de principes van de gezonde voeding te leven en zelf ervaar ik ook mijn eigen rotsen waar ik moet over kruipen. Maar de weg die ik al afgelegd heb kan mij helpen anderen ook hun doelen te bereiken. 

Tijdens mijn opleiding volgde ik nog de bijscholing 'The intrapersonal and social influences on athletes' psychological wellbeing, eating disorders, and performance in sport' gegeven door de twee pioniers, Sherman, R. en Thompson, R van de behandeling van eetstoornissen en meer bepaald deze bij sporters. Nadien volgde ik aan het nationaal sportcentrum Arnhem Papendal de bijscholing 'Sportvoeding' en aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen de opleiding 'Voeding bij Sport', waar ik succesvol mijn diploma behaalde als Sport diëtist.
Ook nu blijf ik mij bijscholen om steeds op de hoogte te zijn van de nieuwst bevindingen.

De kennis en de interesse voor intoleranties en allergiën komt grotendeels voort uit eigen ondervinding en struikelblokken. 

De keuze om grotendeels een klemtoon op sport te leggen lag voor de hand aangezien ik al van jongsaf heel actief was en sinds mijn 15e koers, een sport waarbinnen voeding een directe invloed heeft, net zoals bij vele andere sporten. 


Contact

Vrijstraat 11,
9200 Appels
Tel: +32 (0)470525812
Riziv: 5-64429-14-601 / BTW: BE0669.793.710
E-mail: dietist-hannesfabri@hotmail.com

Wij Aanvaarden

Betalingen gebeuren cash, via directe overschrijving of payconiq.
Voor tarieven en meer informatie over (gedeeltelijke) terugbetaling
van het ziekenfonds kan u hier terecht.