Seizoensgerecht Maart

05-03-2021

Nieuwe maand, nieuwe groenten, nieuwe receptjes!

Groentenstampot (spruitjes, prei, wortelen, raap, aardappelen) met kippenchipolatta.

Ideaal seizoensrecept om je aan te verwarmen, verrassend lekker!

Tip: Kies voor kippen chipolata magerder, portie ±1 stuk. 

INGREDIËNTEN (4-6 pers): 1,2 kg bloemige aardappelen, 600 g wortelen, 240 g grote raap, 750 g spruiten, 2 preistengels, 1 gevogeltebouillonblokje, 1 groentebouillonblokje, 1 kruidentuiltje, 400 g (kippen)chipolata's, 1 el olie (eventueel mosterd op oude wijze)

BEREIDINGSWIJZE: Schil de wortelen, de aardappelen en eventueel de raap. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes en de aardappelen en de raap in stukken. Snijd het donkergroen van de prei en spoel dit af. Vries dit in, in een afgesloten zak om later soep van te maken. Snijd de prei in schijfjes. Kuis de spruiten en snij in 1/4e of 1/2e. Doe de groenten samen met het kruidentuiltje en de verbrokkelde bouillon in een stoofpot. Voeg water toe, tot de ingrediënten half onder staan. Breng aan de kook (met deksel) en laat 20 min. op een matig vuur sudderen (zonder deksel). Bak de chipolata's op een zacht vuurtje in een pan met de olie. Het vocht zou bijna volledig moeten verdampen uit de stoofpot, indien niet, giet af in een aparte pot, ideaal om soep van te maken of als dusdanig te drinken. Plet grof met een pureestamper, er mogen nog brokken aanwezig zijn. Breng verder op smaak met peper en zout. Dien heel warm op, met de chipolata's en (eventueel de mosterd).

Smakelijk!